Rode Tijger Tomaat

image

‘Die Wasserbombe’ noemen de Duitsers onze Hollandse vleestomaat. Reden tot oorlog? Niet doen! Ze hebben gelijk. Groot en glanzend veroverde dit vaderlandse product de Duitse markt. Bij gebruik blijkt het een smakeloze hap. Het oog wil wat, maar bedriegt. Mooi rood is niet hetzelfde als lekker.
Nee, dan die wanstaltige tomaten uit Zuid-Europa. Gedrochten, onregelmatig van vorm met diepe nerven, dof glanzend en amper rood, veelal groen en geel. Op het eerste gezicht onrijp, maar vol van smaak en getooid met de prozaïsche naam ‘Coeur de Boeuf’, runderhart of in het Italiaans ‘Cuor di Bue’.
Afgelopen week bemachtigde ik bij de groenteboer twee rode tijger tomaten. Minder wanstaltig en met een betere zoet zuur balans zoals de groentejuwelier deskundig verzekerde.
Aan de slag dan maar met een salade Caprese. De tomaat mooi in schijfjes snijden, wat grof zeezout erover, goede Mozzarella (biologische buffel), verse basilicum (gescheurd, niet gesneden) en dan olijfolie. Goede olijfolie én vooral lekker veel. Even een kwartiertje buiten de koelkast laten staan. Stokbrood erbij om onbeschaamd te soppen.
Nog eenvoudiger en misschien nog lekkerder. Schijfje tomaat, één ansjovisfilé, druppeltje olijfolie en verse basilicum. Kan op stukje stokbrood. Maar nog lekkerder: gewoon stiekem snoepen aan het aanrecht. Let op. Vette vingers!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Diverse Negosie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s