Frutselen, fikfakken en vloeken

image

Ik koester liefde voor het aanrecht. Noem het een wankel soort Machismo. Geen overdreven liefde, van ‘kijk hem eens gek doen’, maar liefde gedreven door goede trek.

Onlangs trof ik een recept van wentelteefjes met mozzarella. Dat leek wel wat.

Aan de slag!
Mozzarella in dunne plakjes gesneden, ansjovisfilés uit het potje gevist en tomaat in plakken gesneden. En dat alles in de juiste volgorde op zijn juiste plek gelegd. Kortom een hoop gefröbel begeleid door veel binnensmonds gevloek.

Hulp nodig?
Alsjeblieft. Niet mee bemoeien. Wat nu volgt is gefrutsel van de hoogste orde. Losgeklopte eieren in een schaal doen, de sandwiches erdoor halen en aandrukken zodat het brood doorweekt raakt. Tijdje laten staan en omdraaien. Makkelijk gezegd, maar letterlijk een glibberig pad tot vertwijfeling.

Schiet het een beetje op?
Ja. Want nu kunnen deze stapeltjes de pan in om aan iedere kant licht bruin te bakken. Daarna de pan uit en beleggen met plakjes tomaat, deze bestrooien met wat zout en tot slot bekronen met verse basilicum.

Is het lekker?
Mwoah…
Om eerlijk te zijn, valt het tegen. Ik had er meer van verwacht. Door de warmte is de mozzarella uitgelopen en heeft zowel haar beet en romigheid verloren. Zoals ook de ansjovisfilé zijn bremzoute karakter kwijt is geraakt en de tomaat onderweg schijnt te zijn gekaapt.

Misschien wat meer anchovis?
Waarschijnlijk krikt zo’n extra anchovis de smaak van de tomaat wat op.

Maar helpt het?
Het is met smaak net als verf, als je veel kleuren mengt, krijg je uiteindelijk altijd bruin.

Jammer..?
Ja! Zonde van al dat gefikfak. Niet dat het totaal mislukt is. Maar het smaakt saai en vlak. Enigszins weeïg.

Voor herhaling vatbaar?
Nee. Veel te bewerkelijk en teleurstellend van smaak.Alles bij elkaar geef ik de voorkeur aan een eenvoudige Salade Caprese van tomaat, mozzarella en basilicum overgoten met goede olijfolie.

Mmmmmmm……….
Lekker! En vooral eenvoudig. Glaasje wijn erbij. Knapperig stokbrood. Meer niet. Niet voor niets een klassieker.

Als dessert kunnen dan Oudhollandse wentelteefjes met kaneel, zoals grootmoeder en haar moeders moeder ze ooit maakte. Wellicht met een glaasje Boerenjongens erbij. Mevrouw Diverse Negosie is het helemaal met me eens. Haar oordeel streelt mijn ego. Machismo 4.1!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Diverse Negosie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Frutselen, fikfakken en vloeken

  1. Thérèse zegt:

    Hee Karel aan de blog. Dat wist ik helemaal niet. Is weer eens heel wat anders, dit recept. Het gehel proces uitschrijven, tussendoor zachtjes vloeken en het dan vervolgens afkeuren, Hahaha, dit is aan mij wél besteed, hoor Karel.
    Toch de volgende keer meer succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s